Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z kremem i świeżymi owocami

Babeczki z kremem i świeżymi owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 69

Dodano:

Odsłon: 13001

Małe babeczki podawane na wiele sposobów. Najlepiej smakują w lecie ponieważ są lekkie. Do tego przepisu najlepsza jest gotowa forma do pieczenia na muffiny lub małe foremki.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę (masło), cukier , jajo, mąkę oraz olej połączyć i zagnieść ciasto. Jest to ciasto kruche więc powinno łatwo odchodzić od ręki, nie kleić się.

  2. Wyłożyć do foremek, piec 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyłożyć i pozostawić do wystygnięcia.

  3. Część malin (około 1 szklanki) przełożyć do miksera. Dodać 2 łyżki cukru i zmiksować. Przełożyć na spód wystudzonych babeczek.

  4. Ubić dobrze schłodzoną śmietankę dodając śmietan - fix. Dzięki niemu bita śmietana nie będzie podchodzić wodą i zdecydowanie się dłużej trzyma.

  5. Do babeczek przełożyć bitą śmietanę, posypać świeżymi owocami.

  6. Na patelni zeszklić wiórki kokosowe z cukrem. Można troszeczke podlać wodą aby cukier sie dobrze rozpuścił. Woda i tak wyparuje. Ostudzonymi, słodkimi wiórkami kokosowymi posypać babeczki. I GOTOWE. SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń