Do góry

Desery Przepis na:

babeczki z kremem mascarpone...

babeczki z kremem mascarpone...

Autor:

Przepisów i artykułów: 469 Ocena: 15493

Dodano:

Odsłon: 3211

kruche babeczki wykonane z tego przepisu wypełnione kremem z mascarpone

Składniki

  • kruche ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (odejmujemy 3 łyżki mąki i w to miejsce dodajemy 3 łyżki kakao)
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 200 g chłodnego masła
  • krem mascarpone 125 ml śmietany kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • cukier puder do smaku
  • skórka z cytryny
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. wszystkie skladniki szybko zagniatamy i wstawiamy na około godzinę do lodówki. Ciastem wylepić około 20 foremek do babeczek (tradycyjnych) lub około 50 małych, wysmarowanych uprzednio tłuszczem (najlepiej roztopić tłuszcz i delikatnie wysmarować pędzelkiem każdą z foremek). Piec około 13 - 15 minut w temperaturze 200 stopni, w mniejszych foremkach około 10 minut. Wystudzić.

  2. Ubić śmietankę z cukrem na sztywno. Delikatnie wymieszać z serkiem. Dodać odrobinę skórki startej z cytryny i ponownie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń