Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste w przygotowaniu:))))A dzieciom dają wiele radości:))))
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Ciasto zagnieść dość szybko ,owinąć w folię i schłodzić w lodówce(przyznam się że tego nie zrobiłam i też wyszło ok:)rozwałkować dość cienko i wylepić nim foremki do babeczek:)))Upiec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C:)wyjąć i wystudzić:)
W garnuszku starannie zmiksować żółtka,cukier,cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną z kilkoma łyżkami mleka.Resztę mleka zagotować i mieszając wlać do masy jajecznej.Masę gotować aż krem zgęstnieje:)zdjąć z ognia i mieszać do wystygnięcia:)Napełnić masą wystudzone babeczki i udekorować dowolnymi owocami:)))Ja dziś użyłam drobno posiekanych brzoskwiń:)))