Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z kremówką

Babeczki z kremówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 332

Dodano:

Odsłon: 106

Najlepsze z owocami sezonowymi! Gęsta kremówka bez żadnych dodatków. Uwielbiamy!!

Składniki

  • Składniki na kruche spody (25szt):
  • 2 żółtka
  • 200g masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18%
  • Składniki na krem:
  • 1 litr śmietanki 36%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • Ponadto:
  • Poziomki
  • Maliny
  • czarne porzeczki
  • Borówki amerykańskie
  • Mięta
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia.

  2. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę należy nakładać na kruche spody i udekorować ulubionymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń