Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z lukrem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34672
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34672
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Brzoskwinie pokrój w drobne kawałki. Ubij kostkę Kasię z cukrem, dodaj jajka i jogurt. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Połącz obie mieszanki, dodaj mleko i większość brzoskwiń. Wlej ciasto do wysmarowanych masłem foremek. Posyp kruszonką z brązowego cukru, cukru pudru, cynamonu, masła i mąki. Piecz 20 min w 190°C. Cukier puder wymieszaj ze śmietaną. Ciepłe muffiny udekoruj polewą i resztą brzoskwiń.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: średni. Porcja 332 kcal.Źródło: TV14