Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z orzechami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Składniki
Czas ok. 45 min; porcja – 260 kcal, cena 80 gr
Krok pierwszy : Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Dalej ubijając, dosypuj połowę cukru pudru. W osobnym naczyniu umieść żółtka. Wsyp resztę cukru pudru. Ut rzyj na puszystą masę.
Krok drugi: Do masy żółtkowej partiami, cały czas mieszając, wlewaj olej oraz dodawaj ubitą na sztywno pianę z białek. Na koniec wsyp mąkę przesianą razem z pro- szkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj.
Krok trzeci: Przygotuj małe foremki do babeczek (z komi nem). Napełnij je do połowy przygotowanym ciastem. Resztę ciasta wymieszaj z posiekanymi drobno orzechami laskowymi oraz likierem czekoladowym.
Krok czwarty: Orzechowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego. Wyci skaj kleksy do foremek z jasnym ciastem. Piecz babeczki około 35 minut w 160 st. Po lewę rozpuść wg prze pisu, ozdób ciastka.Źródło: Świat kobiety