Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z serduszkiem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 72
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 72
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Składniki
Mąkę wymieszaj z łyżeczką proszku, żelatyną, cukrem. Dodaj żółtka, olej, wodę. Białka ubij z resztą proszku. Połącz . Upiecz 2 babeczki. Rozgnieć je widelcem, dodaj łyżkę surowego ciasta, łyżeczkę wody, czerwony barwnik. Z tej masy zrób serduszka. 2. Do 12 papilotek włóż trochę surowego ciasta, podpiecz. Włóż serduszko. Nakryj ciastem.
Z mleka i kremu tortowego przygotuj krem. Dodaj czerwony barwnik. Kiedy babeczki wystygną, udekoruj je kremem oraz czekoladkami.
czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie