Do góry

Przekąski Przepis na:

Babeczki z szynką szwarcwaldzką i groszkiem

Babeczki z szynką szwarcwaldzką i groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2176

Dodano:

Odsłon: 6172

Szybka w wykonaniu przekąską podpatrzona w jednej z gazet :)

Składniki

  • SZYNKA SZWARCWALDZKA, 8 plastrów
  • cebula, 1/2
  • groszek, 1/2 szklanki
  • jajka, 4
  • parmezan starty, 50 g
  • olej, 1 łyżka
  • sól, pieprz, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Formę do muffinów natłuścić olejem. Wyłożyć foremki plastrami szynki tak aby powstały miseczki. Za resztce oleju zeszklić posiekaną cebulę. Jajka rozbełtać, dodać mleko, cebulę, groszek,sól, pieprz i starty ser. Powstała masę przelać do foremek. Piec 20 minut w temperaturze 180 C. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń