Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki ze śliwkami i makiem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 760
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 39
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 760
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 39
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Mąkę przesiej, wymieszaj z makiem. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj pozostałe , zagnieć. Ciasto włóż do lodówki na 30 min. Podziel na kawałki 2/3 i 1/3. Większy kawałek ciasta rozwałkuj, wyklej natłuszczone foremki.
Śliwki przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż na cieście. Białka ubij, dodając cukier i kisiel. Pianę wyłóż na owoce. Zetrzyj pozostałe kruche ciasto. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie