Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki ze smażonymi śliwkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
ok. 25 minut • Porcja ok. 230 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12 porcji
Z proszku budyniowego, mleka i cukru ugotuj gęsty krem. Wystudź go, mieszając.
Śliwki umyj, osusz, usuń pestki, pokrój na ósemki. Z dwóch łyżek wody i dwóch łyżek cukru wymieszanych ze szczyptą cynamonu zrób na patelni syrop i, potrząsając nią, szybko obsmaż pokrojone śliwki. Delikatnie wyjmij je na talerz do przestudzenia.
Do babeczek powkładaj porcje przestudzonego budyniu. Na wierzchu poukładaj promieniście obsmażone cząstki śliwek. Wstaw babeczki do lodówki do stężenia.
Przed podaniem możesz je lekko oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie