Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomarańczowe babeczki z makiem i zielonym kremem ozdobione świąteczną dekoracją i ułożone na kształt wieńca to oryginalna i pyszna propozycja na Święta.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, mak i przyprawę do piernika. W drugiej roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, olej i mieszamy. Następnie łączymy ze sobą zawartość obu misek. Wystarczy do tego sylikonowa szpatułka - nie trzeba używać miksera. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, wyciśnięty sok oraz kandyzowaną skórkę pomarańczową i mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami (22-24 szt.) i nakładamy masę – po jednej dużej łyżce do każdej papilotki (używam łyżki do lodów). Pieczemy w 180 stopniach 20 minut do zrumienienia i studzimy.
Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i kilka kropel barwnika i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i układamy je na kształt wieńca. Przyozdabiamy kokardą i dekorujemy świątecznie. Smacznego :)