Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka ananasowo-kokosowa"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 12
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 544
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 12
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 544
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Składniki
Plastry ananasa osączyć (syrop zachować), pokroić w kostkę. Masło utrzeć z cukrem. Ucierając, kolejno wbijać jajka. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsypywać do maślanej masy. Wlać mleko kokosowe, rum, 100 ml syropu ananasowego. Utrzeć mikserem. Dodać kostki ananasa.
Formę z kominkiem natłuścić, oprószyć tartą bułką. Nałożyć ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 55-60 minut. Babkę studzić 10 minut w foremce, potem ostrożnie wyjąć, przełożyć na kratkę kuchenną.
Posypać drobnymi wiórkami kokosowymi i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Grube wiórki kokosowe zrumienić na suchej patelni. Ananasa oczyścić, pokroić na cząstki. Babkę udekorować cząstkami ananasa i posypać zrumienionymi wiórkami kokosa.Źródło: Życie na gorąco