Do góry

Desery Przepis na:

Babka biszkoptowa

Babka biszkoptowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 376

Dodano:

Odsłon: 1547

Babka ta jest wyjątkowo puszysta.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą pianę, delikatnie dodajemy majonez, mąkę z proszkiem, budyń i cukier waniliowy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy 2 łyżki oleju.

  2. Ciasto wlewamy do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy z kominkiem. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 st. C.

  3. Robimy lukier: Na małym ogniu rozpuścić cukier puder z sokiem. Polewamy upieczoną i wystudzona babkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń