Do góry

Desery Przepis na:

Babka budyniowa(szybka)

Babka budyniowa(szybka)

Autor:

Przepisów i artykułów: 186 Ocena: 934

Dodano:

Odsłon: 726

Babka budyniowa to doskonałe ciasto na weekend lub gdy chcemy przygotować smaczne i szybkie ciasto do kawki. Mogę śmiało powiedzieć, iż jest to jedno z moich ulubionych ciast, które bardzo często piekę. Doskonale smakuje z kubkiem herbaty lub kawy. Co ważne to ciasto możecie przygotować razem z dziećmi, na pewno chętnie pomogą. Moim zdaniem nie ma smaczniejszej i szybkiej babki jak właśnie babka budyniowa.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy śmietanę. Miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i budynie waniliowe. Miksujemy do połączenia się składników. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Do formy przelewamy ciasto. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Cukier puder, sok z cytryny i wrzącą wodę mieszamy do momentu powstania lukru. Lukrem polewamy wystudzone ciasto. Dekorujemy skórką pomarańczową.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń