Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą babkę dostałam od znajomej Ani – lecz lekko go zmodyfikowałam ????
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 28
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1074
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 439
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3700
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 205
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 28
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1074
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 439
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3700
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 205
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli 2. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy , gdy powstanie biała masa dodajemy margarynę i miksujemy 3. Do masy dodajemy sok z cytrusów oraz skórki i miksujemy. Dodajemy pianę z białek i mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. 4. Formę do baby smarujemy olejem. Wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w piekarniku w 180 stopni przez 50-60 minut – do suchego patyczka . ( gdy babka zacznie z góry bardzo się spiekać przykryj papierem do pieczenia) 5. Składniki na lukier miksujemy ze sobą aż powstanie gęsty lukier. Ostudzoną babkę polej lukrem