Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna baka do koszyka Wielkanocnego.
Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 799
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 45
Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 799
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 45
Składniki
Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i śmietaną na gładką masę.
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku wymieszać z 3 łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce do fermentacji.
Następnie dodać do masy jajecznej razem z rozpuszczonym ciepłym masłem. Zalać mąkę, wycisnąć sok z cytryny i wyrabiać ciasto ręką przez pół godziny.
Po czym przelać do przygotowanej formy i odstawić jeszcze do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec około 35-40 minut.