Do góry

Desery Przepis na:

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 921

Dodano:

Odsłon: 18991

Pyszne aromatyczne ciasto, bardzo szybkie i łatwe do przygotowania.

Składniki

  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jaja
  • 1 szkl mąki tortowej
  • 1 szkl mąki ziemniaczanej
  • skórka starta z 1 cytryny
  • sok z 1 cytryny
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jaja ucieramy z cukrem na jasną, gęstą masę. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlewamy olej oraz skórkę i sok z cytryny. Pieczemy ok. 60 min w temp. 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń