Do góry

Desery Przepis na:

Babka Cytrynowa

Przepis dnia 2014-04-07
Babka Cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 83

Dodano:

Odsłon: 41383

Zalety jakie niesie ze sobą pieczenie tak wyśmienitej babki, to szybkość jej wykonania, i świetny efekt na koniec

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami (białka ubić na sztywna pianę)

  2. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Składniki dobrze wymieszać

  3. Następnie dodać startą skórkę z cytryny, aromat cytrynowy lub sok z cytryny.

  4. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy

  5. Piec w formie do babek w temp. ok.200 stopni przez ok.70minut

  6. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub lukrem-wg upodobań :) ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń