Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalety jakie niesie ze sobą pieczenie tak wyśmienitej babki, to szybkość jej wykonania, i świetny efekt na koniec
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami (białka ubić na sztywna pianę)
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Składniki dobrze wymieszać
Następnie dodać startą skórkę z cytryny, aromat cytrynowy lub sok z cytryny.
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy
Piec w formie do babek w temp. ok.200 stopni przez ok.70minut
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub lukrem-wg upodobań :) ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!