Do góry

Desery Przepis na:

BABKA CYTRYNOWA

BABKA CYTRYNOWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 1490

SZYBKIE I PROSTE

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MARGARYNĘ ROZTOPIĆ.

  2. JAJA UBIĆ Z CUKREM NA JEDNAKOWĄ MASĘ

  3. DO UBITYCH JAJ DODAWAĆ OBIE MĄKI POMIESZANE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA

  4. NASTĘPNIE DO MASY DODAĆ OSTUDZONĄ, STOPIONĄ MARGARYNĘ

  5. WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ DODAĆ OTARTĄ SKÓRKĘ Z CYTRYNY

  6. WLAĆ DO FORMY I GOTOWE.

  7. PIEC W TEMP. 185 STOPNI 1 GODZINĘ, PO UPIECZENIU NAJLEPIEJ POSYPAĆ CUKREM PUDREM

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maniaxl 21 marca 2013 Nie wiem, co zrobić z tymi 4 cytrynami? Czy ktoś wypróbował już ten przepis?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń