Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama babka może nic nadzwyczajnego,ale w połączeniu z polewą cytrynową wychodzi na prawdę pyszne ciacho.Druga zaleta to - robi się bardzo szybko
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Jajka ubić z cukrem.Dodać roztopioną margarynę i mąkę z proszkiem
Dobrze wymieszać i wlać do foremki o wymiarach 28/23 cm.Piec do suchego patyczka.
Cytryny dobrze umyć,zetrzeć na drobnej tartce, wycisnąć sok,dodać cukier i roztopione masło
Dokładnie wymieszać.Ciasto po wyjęciu z piekarnika od razu po nakłuwać widelcem i jeszcze ciepłe polać polewą