Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak sobota to ciasto musi być. Dziś wymyśliłam babkę cytrynowo- kawową do popołudniowej kawki. Zapraszam po przepis:)
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1094
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 48
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 196
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 76
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1094
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 48
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 196
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 76
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, odłożyć. Masło roztopić, wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem do białości i puszystości. Następnie do ciasta dodawać naprzemiennie - po łyżce roztopionego masła, wody oraz mąki z proszkiem do pieczenia, mieszając szpatułką tylko połączenia się składników. Do wyczerpania składników. Od tak utartej masy odjąć 1/4 do innej miseczki i dosypać do niej kawę. Wymieszać szpatułką do połączenia. Do pozostałej masy wlać sok z cytryny. Wymieszać szpatułką, do połączenia. Do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką keksówki bądź formy na babkę przelać najpierw trochę cytrynowej masy, potem kakaowej. Piec około 50 - 60 minut w temperaturze 190ºC lub do tzw. suchego patyczka. Smacznego :-)