Do góry

Desery Przepis na:

Babka czekoladowa

Babka czekoladowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 1487

Dodano:

Odsłon: 36687

Szybka w wykonaniu ,a jeszcze szybsza w znikaniu..;)

Składniki

  • 8 jaj
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 2 budynie czekoladowe bez cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 kostki masła
  • 1 cukier waniliowy
  • Polewa czekoladowa:
  • 120 ml śmietanki 30%
  • 1 czekolada mleczna
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Całe jajka ubijamy z cukrami na gęstą i puszystą masę(na parze).Mąke , budyń i kakao przesiewamy przez sito i mieszamy razem z proszkiem.Dodajemy do ubitych jaj,cały czas delikatnie ubijając.Gdy składniki się połączą,wlewamy roztopione,gorące masło,nie przerywając ubijania.Pieczemy w temp.190 stopni,czas pieczenia 45 min.

    Polewa czekoladowa:

    Podgrzewamy śmietankę ,dodajemy połamaną czekoladę i cały czas mieszamy,aż do rozpuszczenia czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń