Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na apetyczną babkę czekoladową z najlepszej jakości migdałami oraz orzechami włoskimi . Warto podkreślić, że bakalie to nie tylko niezbędny składnik naszych wypieków, ale również pomysł na dekoracje wielkanocnych słodkości. Świąteczna babka udekorowana połówkami orzechów z pewnością zachwyci każdego gościa.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 690
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 111
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 475
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 690
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 111
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 475
Składniki
Masło, cukier waniliowy, cukier puder i sól ucieramy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo jajka i całość mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki przesiane przez sitko. Na koniec wlewamy mleko. Całość miksujemy. Na końcu siekamy migdały oraz część orzechów i dodajemy je do ciasta.
Smarujemy formę o średnicy 20 cm tłuszczem i posypujemy odrobiną mąki. Ciasto najlepiej piec w temp. 180 stopni 40-50 minut. Ostudzone ciasto dobrze jest polać przygotowaną polewą (masło roztopić w garnuszku, dodać pokruszoną czekoladę) i posypać posiekaną resztą migdałów i orzechów.