Do góry

Desery Przepis na:

Babka czekoladowo-jogurtowa

Babka czekoladowo-jogurtowa

Autor: ewa1959a

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1315

Dodano: 28.03.2013

Odsłon: 6775

Spróbuj a sama się przekonasz,że warto upiec taką babeczkę:)

Składniki

  • 1 margaryna
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • jogurt naturalny- 1 łyżka
  • rum -1 łyżka
  • mleko-1 łyżka
  • kakao- 1 łyżka
  • szczypta soli
  • 1/2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 4 łyżki startej czekolady( gorzkiej
  • cukier waniliowy
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ucieramy margarynę z cukrem i całymi jajkami dodajemy cukier waniliowy,rum i sól. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Ciasto podzielić na dwie części.Do jednej dodać startą czekoladę,kakao i mleko,wymieszać.Do drugiej części dodać budyń i jogurt,wymieszać. Nakładać na przemian ciasto jasne i ciemne do foremki z kominkem.Piec w temp.180 stopni przez 45-50 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń