Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka drożdżowa z lukrem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Masło rozpuść, wystudź. Mąkę przesiej. Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, ciepłym mlekiem i mąką; odstaw. Żółtka utrzyj z cukrem. Rozczyn wymieszaj z mąką, dodaj żółtka, masło i aromat. Wyrób ciasto drewnianą łyżką.
Natłuszczoną formę napełnij do połowy ciastem, odstaw do wyrośnięcia. Piecz 50 minut w 180° C, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z rumem, wodą i sokiem. Polej babkę.
Czas: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień