Do góry

Desery Przepis na:

Babka dwukolorowa

Babka dwukolorowa

Autor: Camilla24

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 131

Dodano: 01.04.2018

Odsłon: 154

prosta i pyszna babka

Składniki

  • mąka pszenna 1/2 kg
  • cukier 250 g
  • masło 250 g
  • jajka 4 sztuki
  • mleko 1 szkl
  • kakao 3 łyżki
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 op
  • cukier puder
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka należy oddzielić od jajek. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem kryształem, cukrem waniliowym, żółtkami, dodać mleko i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
    Białka jaj ubić na sztywną pianę i połączyć delikatnie z ciastem. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Na blachę wylewamy połowę ciasta, drugą połowę łączymy z kakao i resztą cukru i wylewamy na jasne ciasto. Ciasto pieczemy 80- 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń