Do góry

Desery Przepis na:

Babka jogurtowa z kokosem

Babka jogurtowa z kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Babka jogurtowa z kokosem"

Składniki

  • 1 kostka masła
  • 2/3 szkl. cukru
  • 3 jajka
  • skórka otarta z 2 limonek
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 2/3 szkl. jogurtu naturalnego
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
  • lukier cytrynowy do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij do niej jajka, wciąż ucierając. Dołóż skórkę z limonek i wiórki kokosowe. Porcjami, (na przemian) dodawaj jogurt oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto ucieraj jeszcze kilka minut mikserem, aż dobrze się połączą.

  2. Foremkę z kominkiem posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą, a następnie napełnij ciastem. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez godzinę.

  3. Babkę lekko przestudź w formie, potem przełóż ją na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Lukier przygotuj według przepisu. Oblej nim zimne ciasto.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń