Do góry

Desery Przepis na:

Babka kokosowa

Babka kokosowa

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 301 Ocena: 4106

Dodano: 17.12.2017

Odsłon: 500

Przepyszna babka kokosowa oprószona cukrem pudrem przypominającym bożonarodzeniowy śnieg. :-) Puszysta i lekka jak piórko, długo zachowuje świeżość. Kokosowy posmak jest delikatny, ale wyczuwalny. Jakoś tak pasuje mi do świątecznego klimatu, lubię kiedy Boże Narodzenie pachnie kokosem. ;-)

Składniki

  • 250g masła w temperaturze pokojowej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • cukier puder do dekoracji
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy kolejno: jajka, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i wiórki kokosowe. Miksujemy do połączenia składników.

  2. Masę przelewamy do natłuszczonej formy, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.

  3. Wystudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń