Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1386
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 105
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 383
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1386
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 105
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 383
Składniki
Wykonanie: Cytrynę sparzyć, następnie zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach. Cukier, olej oraz cukier waniliowy zmiksować i cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Mąkę, proszek do pieczenia, wiórki razem wymieszać i dodawać ma masy na przemian z mlekiem dalej miksując. Na koniec dodać startą skórkę z cytryny. Formę keksową posmarować tłuszczem ,posypać dokładnie bułką tartą, wylać ciasto, równo rozprowadzić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 80 minut. Po upieczeniu, ostudzić i wyjąć z formy. Opcjonalnie babkę możemy polać polewą przygotowaną w kąpieli wodnej z białej czekolady i śmietanki kremówki. SMACZNEGO.