Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, wilgotna, długo zachowuje świeżość
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 839
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 839
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubijać białka ze szczyptą soli. Następnie dodać żółtka i cukier. Dobrze zmiksować do uzyskania puszystej piany i rozpuszczenia cukru.
Dodać 4 łyżki majonezu (bez przypraw) i zmiksować.
Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Można dodać jeszcze kilka kropel aromatu cytrynowego, ale nie koniecznie.
Ciasto wylać do wysmarowanej foremki i piec ca 45 min. w temp. 190 st. C
Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy jest przepieczone.
Po wystudzeniu, polać ulubioną polewą.
SMACZNEGO.