Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaleta - jeszcze nie słyszałam,żeby komus sie nie udała! W dodatku jest pyyyszna!!!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Mak przepłukać i porządnie sparzyć wrzątkiem (kilka razy zmieniając wodę). Przemielić przez maszynkę lub zmielić w malakserze.
Na patelni rozpuścić margarynę i smażyć na niej mak,aż wchłonie cały tłuszcz. Mak powinien po smażeniu mieć ciemny kolor.
W dużej misce zmiksować całe jaja z cukrem i aromatem do uzyskania puszystej konsystencji.
Do masy jajecznej dodać (cały czas miksując) ocet,porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu,też porcjami usmażony mak.
Formę babkową z kominkiem wysmarować dwoma łyżkami margaryny i wysypać bułką tartą. Wlać masę.
Babkę piec około godziny w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu można polać polewą z białej czekolady,lub lukrem. Smacznego :)