Do góry

Desery Przepis na:

Babka makowa 2

Babka makowa 2

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 323

Dodano:

Odsłon: 195

babka makowa w czekoladzie :-)

Składniki

  • mąka pszenna - 20 dag
  • mąka ziemniaczana- 20 dag
  • jajka - 4 szt
  • margaryna - 25 dag
  • cukier - 20 dag
  • mak - 20 dag
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • mleko - 1/3 szkl
  • polewa czekoladowa
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy
  • płatki migdałowe
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę dobrze utrzeć, dodawać stopniowo po jajku, następnie cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mleko i suchy mak. Dobrze razem wymieszać, przełożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tarta formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 min. Po wystudzeniu wyjąc z formy i polać polewą i posypać płatkami migdałowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń