Do góry

Desery Przepis na:

Babka miętowo- kokosowa

Babka miętowo- kokosowa

Autor: anawi

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 17.03.2018

Odsłon: 4164

Coś innego na zbliżające się święta. Obłędny smak i zapach mięty. I ten kolor.....

Składniki

  • 4 jajka
  • 140 g cukru
  • szczypta soli
  • 90 ml oleju
  • 250 ml syropu miętowego
  • 125 ml jogurtu naturalnego i kokosowego
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 260 g mąki pszennej
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
5-6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić jajka z cukrem i solą na sztywną pianę, dodać olej ciągle ubijając syrop miętowy i jogurt.Wymieszać mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia,i wiórka kokosowe.Dodać do składników mokrych i delikatnie wymieszać łyżką od dołu do góry.

  2. Posmarować formę i przełożyć ciasto.rozgrzać piekarnik do 175° i piec około 40-50min. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń