Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, puszysta i rewelacyjna w smaku babka. Wychodzi wysoka i zawsze się udaje. Polecam :)
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 238
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 238
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Dużą formę na babkę moja o śr.18 cm, dokładnie smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewamy na 170 st. C ustawienie góra dół. Całe jajka ubijamy z cukrami na białą i puszystą masę. Mąkę z sodą przesiewamy, dodajemy porcjami do jajek. Miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy olej i kefir, miksujemy. Połowę ciasta wlewamy do formy, do pozostałego dodajemy kakao. Mieszamy i wlewamy na jasne ciasto. Pieczemy ok 45-55 minut do suchego patyczka. Po lekkim ostudzeniu wyciągamy z formy. Jak całkiem przestygnie możemy polać polewą, lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :)