Do góry

Desery Przepis na:

Babka Piaskowa

Babka Piaskowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 26

Dodano:

Odsłon: 17029

Najlepsza babka piaskowa, jaka kiedykolwiek zrobilam, ulubiona babka mojego meza,

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Utrzec maslo z cukrem na gladka mase.
    Ciagle ucierajac dodac 6 jaj (pojedynczo)

  2. Wymieszac suche skladniki , maka ziemniaczana, zwykla,proszek do pieczenia

  3. Dolozyc suche skladniki dfo ubitej masy i wymieszac dobrze.

  4. Ciagle ucierajac dodac olej, ocet i zapach.
    Dobrze wymieszac, caly czas ucierac przy uzyciu robota kuchennego lub mixera.

  5. Wylac ciasto do dwoch malych foremek chlebowych ( 21cm x 11 cm kazda) )
    wylozonych papierem do pieczenia..

  6. Piec w termoobiegu w temp.170 C (340 F) przez 1 godzine,
    Sprawdzic przed wyjeciem patyczkiem czy wewnatrz suche.

  7. Mozna posypac cukrem pudrem po wystudzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń