Do góry

Desery Przepis na:

Babka piaskowa

Babka piaskowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1504

Dodano:

Odsłon: 19806

Puszysta , szybka

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Utrzeć masło i margarynę na puszystą masę (można dać 25 dkg masła lub margaryny), następnie rzucić cukier i cukier waniliowy ciągle miksując potem jajka nadal miksując potem powoli mąkę i mąkę ziemniaczaną przesiane przez sitko i proszek do pieczenia też przesiany.

  2. Do połowy dodałam 2 łyżeczki kakaa przesianego.

  3. Wylać do foremki i piec w termoobiegu na ok 170 stopni 35 minut.

  4. Można dodać rodzynki, orzechy lub polać polewą czekoladową lub lukrem, osobiście nie polewam, bardziej smakuje mi bez. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Olka2010 25 lipca 2012 Pysznie wyglada ta babka, az sie chce piec i jesc. Tylko prosze podac jak duza ma byc foremka na ta babke?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik 19 lipca 2010 ale super babka!
aż mi chęci na coś pysznego narobiłaś :P
:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowalijka 19 lipca 2010 Witam!
Rzeczywiście nie napisałam dokładnie jak ja to robię, zaraz przepis poprawie. Przepraszam za nieudogodnienie.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

blushcz 19 lipca 2010 ok,ale masło ma być roztopione czy nie? ,jajka utarte z cukrem czy nie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 17 lipca 2010 Pięknie wygląda. Co do cukru, to nie mogę się zgodzić z Mateuszem15 - cukier waniliowy to nie to samo co cukier wanilinowy. Waniliowy ma dodatek naturalnej wanilii, natomiast wanilinowy - sztuczny aromat do wanilii podobny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 17 lipca 2010 Babka smakowicie wygląda, ale używamy cukru waniliowego (wanilinowego).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń