Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Na stolnicy połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i masło. Całość siekać, aż powstaną grudki wielkości ryżu. Ubić jajka ze szklanką cukru, ubijając wlać gorące mleko, dodać cukier waniliowy ubijając do połączenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i piec w temp. 170°C około 50 min. Po upieczeniu przestudzić, wyjąć z formy. Babkę posypać cukrem pudrem.