Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka kakaowa:). Wilgotna i zarazem puszysta. Znajdziemy w niej ciasto o trzech różnych intensywnościach kakao a warstwy, które w niej widać robią świetny efekt wizualny:).
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6759
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6759
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko.
Ciasto dzielimy na trzy równe części. Do jednej dodajemy 5 łyżeczek kakao (jeśli ciasto zbyt mocno się zagęści dolewamy odrobinę mleka), miksujemy do połączenia składników. Do drugiej dodajemy 3 łyżeczki kakao, miksujemy do połączenia składników. Do trzeciej części dodajemy 1 łyżeczkę. Keksówkę (u mnie 12x30cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto na całą długość blachy zaczynając od najciemniejszego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.