Do góry

Desery Przepis na:

Babka puchowa

Babka puchowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 2627

ciasto dosłownie rozsypuje się w ustach;)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodając żółtka, olej i obie mąki oraz proszek, na końcu ubite białka i ocet. Ciasto dzielimy na dwie części( jasnego ciasta musi być więcej), do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremki( wysmarowanej i obsypanej bułką tartą) najpierw ciasto białe, ciemne i na wierzch znowu białe, następnie dużą łyżką wgniatamy ciasto do dołu aby warstwy się lekko zmieszały. Wkładamy do piekarnika w temp. 180*C na 40-45 min. Najlepiej sprawdzić ciasto patyczkiem.

  2. Polewa: cukier puder, przegotowana ciepła woda, sok z cytryny( kilka kropel) Cukier rozpuścić w wodzie dodać sok z cytryny( lukier musi być gęsty inaczej wsiąknie w ciasto), polać babkę i gotowe. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń