Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, czekoladowe ciasto z kapką kofeiny.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Składniki
Przygotować kawę i ostudzić. Nagrzać piekarnik do temperaury 190 stopni. Utrzeć margarynę na puszystą masę i dodawać po jednym jajku. Wsypywać powoli cukier. Ucierać trzy minuty. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wlać kawę (można z fusami). Dodać kakao i startą gałkę. Mieszać 5 minut. Masa musi być bardzo gęsta. Wlać do formy o średnicy 25 cm i piec około 50 - 60 minut.