Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 94
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 94
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
zoltka,cukier puder, smietane, aromat miksujemy na puch. Dodajemy make i proszek do pieczenia oraz na koncu ubita piane z bialek.
Piec rozgrzewamy wczesniej do temp. 170 st. /termoobieg/ i pieczemy ok. 30 -45 min. w zaleznosci od ksztaltu formy
Gotowa babke posypujemy cukrem pudrem. Mozna piec takze w mniejszej keksowce, jak kto woli. Smacznego :)