Do góry

Desery Przepis na:

Babka smietankowa

Babka  smietankowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 88

Dodano:

Odsłon: 17031

Bardzo prosta w wykonaniu

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zoltka,cukier puder, smietane, aromat miksujemy na puch. Dodajemy make i proszek do pieczenia oraz na koncu ubita piane z bialek.

  2. Piec rozgrzewamy wczesniej do temp. 170 st. /termoobieg/ i pieczemy ok. 30 -45 min. w zaleznosci od ksztaltu formy

  3. Gotowa babke posypujemy cukrem pudrem. Mozna piec takze w mniejszej keksowce, jak kto woli. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Celina57 23 marca 2012 kamisia78 - dziekuje za pozdrowienia - ciesze sie, ze smakowala :) rowniez pozdrawiam Cie serdecznie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamisia78 07 marca 2012 Ciasto obłędnie pyszne pierwszy raz piekłam a z pieczenia jestem straszna niezdara rzadko co mi wychodzi ale ta babka wśród mojej rodziny znikła błyskawicznie jest wilgotna dodałam tylko troszkę mniej cukru pudru ale to jest kwestia gustu Pozdrawiam autorkę przepisu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Celina57 01 marca 2012 do mamci - kremowka to slodka smietana 30-36 % pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamcia 29 lutego 2012 kremówka to śmietana kwaśna czy słodka?? ile procent

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Celina57 26 lutego 2012 do irmy - zrobilam dzisiaj i jest naprawde pyszne, ale koniecznie z kremowka - nie zamieniac na mleko :) pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 26 lutego 2012 Proste i bardzo ładnie wyglądające ciasto. Czas na wypróbowanie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń