Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 144
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7527
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 195
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 105
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 205
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 144
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7527
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 195
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 105
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 205
Składniki
Drożdże rozrobić w połowie mleka. Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę. Do mąki dodać drożdże, żółtka, roztopiony tłuszcz, resztę mleka, cukier wanilinowy, rodzynki i sztywną pianę z białek. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia ok. 45 minut. Blachę o średnicy 23 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyrośnięte ciasto przełożyć do formy. Piec w temp. 180°C przez 50 minut.