Desery Przepis na:
BABKA Z JABŁKAMI

Składniki
- Jaja, 6
- cukier, 1,5 szklanki
- Mąka pszenna, 1,5 szklanki
- margaryna, 1
- budyń śmietankowy lub waniliowy, 4
- proszek do pieczenia, 1
- jabłka pokrojone w ósemki, ok. 1 kg
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Cukier utrzec z żółtkami do białości, dodac mąkę, roztopioną margarynę, budynie i proszek. Na koniec dodac ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszac. Wylac do prodiża wyłożonego papierem do pieczenia, powtykac jabłka. Piec 35-45 minut. Smacznego.
Komentarze do przepisu (4)

Bellajaga 24 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
przepis bardzo niezrozumiały ! Ile tego proszku i czy aż 4 budynie?0 Kto głosował? | Odpowiedz

awepa 21 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Babka wygląda bardzo smacznie:-) W ilu stopniach piec? A proszek do pieczenia ma być 1 opakowanie czy 1 łyżeczka?4 Kto głosował? | Odpowiedz

kamilaS 07 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
BARDZO SMACZNE POLECAM1 Kto głosował? | Odpowiedz

kamilaS 07 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
zrobiłam dzisiaj REWELACJA! POLECAM1 Kto głosował? | Odpowiedz