Do góry

Desery Przepis na:

Babka z makiem

Babka z makiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 1510

;)

Składniki

  • 20 dag margaryny
  • 15 dag cukru
  • 3 łyżki miodu płynnego
  • 4 jajka
  • pół szklanki suchego maku
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • szklanka mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka miodu
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę ucieram z cukrem, miodem i żółtkami.

  2. Dodaję mak, lekko podprażone na suchej patelni wiórki kokosowe oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszam. Łączę z pianą z białek.

  3. Podłużną formę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej ciasto. Piekę 40 minut w 180 st. C.

  4. Wyjmuję ciasto na chwilę i polewam je cienkimi strużkami miodu oraz posypuję wiórkami kokosowymi i piekę jeszcze 15 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń