Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka z miodem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1303
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1303
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Porcje 15 Przygot. 50 min Cena 1,05 zł Kal. 254 kcal
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło zmiksuj z miodem na puszystą masę.
Nie przerywając miksowania, wbijaj po jednym jajku.Na koniec wsyp mąkę z proszkiem, wymieszaj.
Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do ciasta, zmiksuj. Masę wlej do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz około 25 min w temp. 170-180°C. Wyjmij z formy, posyp cukrem pudrem.
Smaczna i łatwa w wykonaniu jest także włoska babka z jabłkami: 6 jabłek obierz, pokrój w kostkę. Zasyp szklanką cukru i odstaw na godzinę. Potem ubij 3 jajka.
Wsyp 2 szklanki mąki, łyżeczkę proszku oraz łyżeczkę sody. Wymieszaj. Dodaj jabłka, szklankę dowolnych bakalii i jeszcze raz starannie wymieszaj.
Wlej ciasto do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy. Piecz około 40 min w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem lub polej lukrem cytrynowym.Źródło: Bella Relaks