Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta,szybka babka z żurawiną do popołudniowej kawki lub herbaty
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Mąkę ziemniaczaną i pszenną przesiać razem i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę ucierać mikserem z cukrem,następnie ucierając dodawać po jednym jajku.Do masy dodawać po trochu wymieszane mąki i miksować do dokładnego połączenia się składników.Dodać olej i ocet i wymieszać dokładnie łyżką.Na końcu wsypać żurawinę,wymieszać i przełożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w temp 190 st ok 50 min (do tzw.suchego patyczka) Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem,smacznego.