Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, delikatna, puszysta babka! :D
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3292
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3292
Składniki
Białka ubić na sztywno dodając pod koniec partiami cukier i wodę.Gdy dodamy już cały cukier dodajemy po 1 żółtku ciągle ubijając. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wmieszać do masy. Pod koniec wlać powoli strumykiem olej, delikatnie mieszając. Odlać pół ciasta i dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej części kakao. Ciasto kłaść na przemian po łyżce białego i ciemnego. Piec ok 50 min.(do suchego patyczka) w 180 º C.