Do góry

Dodatki Przepis na:

Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana

Autor: kasia-p

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 2969

Dodano: 05.01.2017

Odsłon: 19898

Babkę ziemniaczaną można podać jako dodatek do mięsa. Bardzo dobra jest też sama z dodatkiem ketchupu, śmietany ewentualnie z sosem czosnkowym.

Składniki

  • ziemniaki 2kg
  • jajka 3 szt
  • cebula 2 szt
  • mąka 3 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • ser żółty
  • sól
  • pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki zetrzeć na małe oczka. Cebulę pokroić na małą kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wbić jajka i wszystko wymieszać.
    Dodać mąkę oraz przyprawy - sól i pieprz.

  2. Blaszkę wysmarować olejem. Wszystko przełożyć do blachy.
    Piec w temperaturze 180 stopni około godziny. Potem zetrzeć ser żółty i posypać na wierzch babki.
    Piec jeszcze około 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 06 stycznia I jeszcze zrumieniony boczuś - albo skwareczki albo paseczki. Pycha i ładnie pachnie.

23 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń