Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ziemniaczana"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 788
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 788
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Cebulę, boczek i kiełbasę pokrój w drobną kostkę. Na suchej patelni podsmaż najpierw boczek. Po chwili go zdejmij, a na powstałym tłuszczu usmaż cebulę i kiełbasę.
Ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj jajka, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, kaszę manną, mąkę, przyprawy i przestudzone .
Wymieszaną masę przełóż do keksówki. Piecz 2 godziny w 180°C.
Babkę podawaj np. z sosem koperkowym.Źródło: Kurier TV