Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ziemniaczana"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 122
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 122
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Boczek pokrój w cienkie paseczki i usmaż na mocno rozgrzanej patelni.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce wraz z cebulą. Włóż do dużej miski. Odstaw na kilku minut, by warzywa puściły sok. Odciśnij i odlej.
Dolej mleko, wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw całość solą oraz pieprzem, wymieszaj.
Wlej masę do formy i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170°C.
Upieczoną babkę pokrój na kawałki. Wierzch polej kwaśną śmietaną. Podawaj na gorąco. Doskonałym dodatkiem do dania będzie szklanka świeżego mleka.
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Super TV